Tuholaisten torjunta
Tutki mikä hyönteinen on kyseessä. Jos et tunnista ötökkää, lähetä siitä kuva s-postiimme, tai teippaa se paperiin ja postita kirjekuoressa meille. Vastaamme teille, onko kyseessä harmiton vierailija vai torjunnan vaativa asuntotuholainen.
Tuholaisten torjunta kotikonstein
Aerosoleja käyttäen tuholaistorjunta onnistuu pesivien tuholaisten osalta useinmiten vain tilapäisesti sillä myrkyt eivät tehoa muniin, joista kuoriutuu uusi sukupolvi kuukauden sisällä. Mikäli hyönteiset eivät ole kerinneet munia, riittää siivous tai aerosolin käyttö. Lisäksi on tarpeen tietää eri hyönteisten pesintäpaikat.
Ruiskutetorjunta
Tuoksuton, huomaamaton, pitkävaikutteinen ammattitorjunta-aine sumutetaan hyönteisten kulkureiteille ja niiden pesäpaikkoihin, joita ovat mm. lattioiden reunamat, lattialistojen raot, kolot, läpiviennit, ilmanvaihtohormit, verhokappakotelot, kaapistojen ala- ja yläkotelotilat sekä hyllyjen raot jne. YKSI RUISKUTUSKERTA RIITTÄÄ. Nykyaikaiset, kontrolloidut torjunta-aineet ovat oikein käytettyinä täysin turvallisia.
Feromoni liima-ansat
houkuttelevat koiraat ansaan, jolloin hyönteisten lisääntyminen estyy. Feromoniansat toimivat indikaattoreina sekä ovat lievissä tuholaisesiintymissä myrkytön vaihtoehto ruiskutetorjunnalle.
Lämpökäsittely
tuhoaa kaikki hyönteisten kehitysasteet yhdellä kertaa. Sitä käytetään tapauskohtaisesti tilanteen salliessa / vaatiessa. Mm. luteiden torjunnassa lämpökäsittely on tehokas menetelmä mm. sänkyjen desinfioimiseksi.
Hyönteisten valoansat
perustuvat UV- valoon, jonka kärpäset ym. lentävät hyönteiset näkevät huomattavasti tavallisia valoja paremmin. Tuholaisten torjunta tapahtuu joko sähkön, tai liimalevyn välityksellä. Lamput tulee vaihtaa vuoden välein uusiin, sillä UV heikkenee ajan myötä. Valoansojen huoltamisesta tehdään huoltosopimus.
Rotan myrkyt
ovat edelleen tehokkain ja edullisin menetelmä tuhota rottakanta.
Sumutus
Sumutusta käytetään yhdessä pitkävaikutteisten torjunta-aineiden kanssa silloin kun lentävien hyönteisten määrä on häiritsevää.